Дата: Неділя, 08.05.2011, 00:47 | Повідомлення № 1
Які проблеми хвилюють студентів ВНЗ (рейтинг)
Рейтинг значимих проблем: висока вартість навчання (29%), необхідність поєднувати роботу із навчанням (22%), перенавантаженість навчальними заняттями (18%), низький розмір стипендії (16%), незручний графік навчальних занять (14%), незацікавленість викладачів (12%), незадовільне ставлення адміністрації ВНЗ до студентів (9%), скорочення кількості годин з окремих дисциплін (8%), погана організація навчального процесу (8%), незадовільний стан аудиторій (7%), необхідність оплачувати додаткові послуги (7%), невідповідність знань, які здобуваються у ВНЗ, вимогам ринку (5%), незадовільний рівень викладання (4%), хабарництво (4%), відсутність технічних засобів навчання (3%).
Для першого і п'ятого курсів значимість проблем виявилась різною. Студенти першого курсу частіше відзначають, що їх турбує незацікавленість у навчальному процесі викладачів. Другокурсники відзначають такі "вузькі місця", як висока вартість навчання, незадовільний стан навчальних аудиторій, скорочення кількості годин з окремих дисциплін. Серед студентів-третьокурсників більша частка тих, у кого занепокоєння викликає висока вартість навчання, перенавантаженість навчальними заняттями. На перенавантаженість навчальними заняттями також вказують і четвертокурсники.
Для студентів п'ятого курсу значимими проблемами більшою мірою є необхідність поєднання навчання і роботи, невідповідність знань, отримуваних у ВНЗ, вимогам ринку, низький розмір стипендії, погана організація навчального процесу і скорочення кількості годин з окремих дисциплін.
А які проблеми хвилюють вас?
Повідомлення відредаговано kiu999 - Неділя, 08.05.2011, 00:48
Дата: Неділя, 15.05.2011, 11:13 | Повідомлення № 4
вам про ваши долги проблемы никто не скажет.Разве только за неделю до сесии:"мол,де вы раньше были,а сейчас все успейте сдать или на екзамены можете и не приходить". Поэтому вы сами должны ходить и спрашивать что и где вы должны!
Мені здається, що поки студент - то студент, у нього одна проблема - це сесія:) І тут власне у пригоді стає мистецтво списання:)Нажаль в наш час це мистецтво стало більш схожим на ремесло... Адже новітні технології дають о собі знати. З іншого боку -економія часу. Так нещодавно зустрлась з такою штукою, яку можна прямо купити у інтернет-магазині - це готові шпаргалки для студентів за купою дисциплін. Тобі навіть писати нічого не потрібно, усе пронумеровано, тільки виріжи - і все:) Навіть не знаю, як по мені це вже навіть не так цікаво, але безперечно час економить. Але тут головне вміти не попалитись під час списування. чому мені особисто так і не судилось навчитись...Це мабуть і було моєю студентською проблемою:)