Дата: Середа, 02.02.2011, 12:41 | Повідомлення № 1
Засвоєння інформації є ключовою ланкою процесу навчання. Лекції, семінари, лабораторні роботи і інші аудиторні заняття, а також книги і підручники, допомога і довідники вважаються для студентів основними джерелами інформації. Крім того, в сучасному світі актуальними є комп'ютерні засоби і Інтернет.
Газети, журнали, радіо, телебачення, кіно, публічні лекції, виставки, тренінги також є способами отримання інформації, хоча і не такі очевидні. Взагалі, зі всього, що ми бачимо і чуємо, можна отримати масу корисних відомостей, варто тільки підійти з питанням «Раптом мені це знадобитися?» Якщо розвинути в собі звичку ставити подібні питання, то вона буде вельми корисна і для роботи, і для навчання.
Для отримання потрібної інформації студентові, що вчиться необхідно бути в курсі не тільки предметів, що вивчаються в даний момент, але і тих, що вивчатимуться в майбутньому. Для цього слід звернутися в навчальну частину ВНЗ, технікуму. Маючи на руках програму всього учбового курсу, можна заготовити випадкову інформацію на резерв.
Одним з цінних джерел інформації є бесіда. Часто неважливо, хто виступає в ролі співбесідника: колега або товариш, викладач або бібліотекар, працівник музею або хтось інший. Головне підійти до неї осмислено і, тоді, з бесіди з будь-якій людині можна витягнути корисні знання і життєві уроки.
Для того, щоб бесіда виявилася корисною, якщо ви хочете отримати інформацію, що має цінність, необхідно дотримуватися нескладних правил: залишайтеся уважні до співбесідника впродовж всієї розмови, будьте до нього терплячі і доброзичливі; протягом бесіди постійно показуйте свою зацікавленість, використовючи репліки «Добре», «Зрозуміло», «Це цікаво», які підкреслять вашу увагу до співбесідника. Якщо відомості або думки, викладені співбесідником, здаються вам спірними, не відкидайте їх відразу, можливо через деякий час ваші оцінки зміняться.
А які джерела інформації ти використувуєш для навчання?
Рекомендую почитати журнал "Дніпро". В ньому можна знайти авторів сучасної української літератури, а також надсилати власні твори і отримати грошову винагороду.
Рекомендую почитати журнал "Дніпро". В ньому можна знайти авторів сучасної української літератури, а також надсилати власні твори і отримати грошову винагороду.
до речі вже є електронна версія журналу, що дає можливість не виходячи з дому придбати та читати)) дуже зручно!
Я також знаю цей журнал. Електронний варіант дуже гарно виглядає. А ще знаю що в журналі можна публікувати власні твори. Мені дуже подобається творчість молодих сучасників.
Повідомлення відредаговано _Олександр_ - Неділя, 18.03.2012, 23:50